Blogg Valpekull C

K A L L A T I K A

Blogg Valpekull C

Den 10.mars 2022 kom det fem små valper til verden. Fire tisper og en hanne. Lotte hadde vist tegn det siste døgnet at fødselen nærmet seg. KL 0945 var vi i røntgen hos veterinær og fikk konstatert at hun hadde fem valper. Da vi kom hjem ble hun veldig urolig og den første valpen ble født 1255. Lotte var kjempeflink. Den siste valpen ble født 15.10 så det gikk veldig fort. Lotte er førstegangsfødende men hun var så flink. Hun har masse melk til sine små og steller og passer så godt på valpene sine. I huset har vi også en katt og pappan til valpene. De lurer litt på hva som piper så :) Da fødselen var i gang fikk jeg hjelp av to gode føde assistenter. De var et godt team sånn at både matmor og Lotte følte seg trygg. Hver uke vil jeg legge ut litt info om hvordan det går med mor og barn.
Da var valpene blitt 1 uke. De har vokst veldig mye . Alle valpene har mer enn doblet vekten sin. Lotte er kjempeflink og tålmodig. Nå kan hun ta seg turer ut av valpekassen når de ligger å sover. Pappa Melvin har nå vært å hilst på de små men Lotte passer godt på.
Da har det gått 2 uker allerede siden valpene ble født. De begynner så smått å bevege seg rundt og Lotte legger seg ved siden av valpekassa for å slappe litt av. Med en gang de lukter mamma så vil de gjerne patte. Når alle har fått øynene godt opp skal jeg begynne å gi dem litt tillegg. De krever mye og Lotte blir sliten av all ammingen så det er fint å gi dem litt annen føde også. Det er veldig mye som skjer med dem fra 2. til 3. uke så det her blir en spennende uke å følge med på utviklingen. Lotte skal få være i fred 1 uke til nede i underetasjen vår. Da skal hun få flytte opp til hovedetasjen med valpekassa. Da begynner sosialiseringsukene så da er det bra å komme opp der det er flere som beveger seg hele tiden.

Nå er valpene blitt 3 uker. Det er mye som har skjedd den siste uka. De har begynt å få litt babyvom. De har så smått begynt å gå og de begynner å utvikle tenner. De er mer livlige når de er våken.

Nå har valpene blitt 4 uker gammel. Mye har skjedd den siste uka. Nå har de begynt å hoppe ut av valpekassa de aller fleste. Ikke alle har kommet like langt i utviklingen. De har begynt å få vom to gang for dag. De har fått sin første kloklipp for mamma synes de klorer fælt på pattene hennes. De får ofte vask i stumpen for nå blir det litt annen konsistens på bæsjen. De er veldig sosiale. Når jeg kommer til valpekassa på morgenen blir dem helt ville og vil ut på gulvet å snuse og leke litt. Litt forskjellig pels på dem. Noen har kommet langt og noen har litt mindre. En ting er sikkert de får så lang pels man bare vil for disse må klippes.
Ja da har nok en uke gått. Det er mye som har skjedd i løpet av uken. Mamma Lotte ammer mye mindre nå og valpene spiser vom og oppbløtet tørrfor og drikker vann sånn ca fire ganger for dag. De har alle begynt å fått tenner og de er supersosiale. De elsker at det er noen og leker sammen med dem. Det har vært utrulig vanskelig å ta bilde av dem for de har ikke tid til å sitte i ro. Alt skal undersøkes med det samme man slipper dem. Så er det jo forskjell på dag og humør. Her er det vasking av stump flere ganger for dag. Matmor måtte barbere litt i stumpen for at ikke avføring skulle sitte så lett fast. De begynner å få mye pels og det legger seg opp i øyene så i morgen blir det klipp rundt øyene. De må også klippe klør igjen. Det er lettere for de som skal ha valpene at de er vant med å bli stelt og stullet med. De må ofte på bordet for å børstes å stelles slik at de blir vant til det. Her har det vært mange innom for å hilse på. Det er kjempefint for valpene at de blir sosialisert. Lille barnebarnet vårt på 6 har overnattet og det var nesten ikke kontakt å få med henne. Hun var helt forgapt i de små og vet ikke helt hvem hun synes er finest.
Nå er de små pelsballene blitt 6 uker. De spiser godt og får for og vom flere ganger daglig. Mamma Lotte gir dem litt melk også. De har fått klipt hår mellom øynene sånn at håret ikke irriterer tårekanalene. De har også fått klipt under labbene og bak i stussen. Klørne har vi også klipt. De har hatt sitt første bad. De var kjempeflinke alle sammen. Det merkes at de er blitt vant til å bli holdt på med. De er supersosiale. De elsker når det kommer noen på besøk. Melvin leker masse med dem men han blir litt frustrert innimellom når alle springer etter han. De leker mer og sover mindre. De er rolige på natta og sover helt til det er noen som står opp. Det blir bare vanskeligere og vanskeligere å få tatt bilder av dem. De har fått masse krøller alle sammen så det blir nok en del pelsstell på disse små.

valpekull C - 7 uker

Ja nå har nok ei uke gått. Tida går så fort men det gjør den vel ikke for dere som venter på de små nurkene. Da blir ventetiden så lang.

Nå er valpene skikkelig aktive. De er som små Duracellkaniner. Full fart og så blir batteriet tomt og de må ta en sovepause.

Lotte har sluttet å amme dem. De spiser vanlig tørrfor og drikker vann. De vil ikke lenger har oppbløytet for eller vom.

De er utålmodig når de er i valpegården. De vil helst være ute å springe over alt hele tiden. Men når de blir sliten så er det inn igjen sånn at de finner roen og får sove litt.  De herjer med katten og mor og far . Det er nok mest far det går ut over hihi. Førstkommende onsdag er det tur til veterinær. Når jeg chipper dem vil jeg skrive det navnet jeg har lagt på dem og navn på eier og adresse. Hvis dere har bestemt nytt navn innen onsdag så gi beskjed sånn at jeg får det rette navnet på Chipen.

Nyeste kommentarer

01.04 | 21:54

Helt nydelige❤️

09.09 | 21:52

Buster som er på bildet bor nå i Beisfjord så du kan sikkert få hilse på ...

09.09 | 18:54

Hei og takk for svaret. Vi måtte ta bort vår 12 år gamle king charles kavali...

09.09 | 15:53

Heisan. Alle valpene er mørke når de er født. Etter hvert blir de lysere...