Stell av tenner/klør

K A L L A T I K A

Stell av tenner/klør

Stell av tenner/klør

Forsøk å venne hunden til tannpuss. Dette er ikke så enkelt, men er bra for å minske dannelse av tannsten. Du vil lett se om hunden har tannsten, spesielt synlig er det på hjørnetennene. Dersom belegget ikke har sittet for lenge kan det fjernes om du skraper med neglen. Hvis tannsten ikke blir fjernet kan det utvikles tannkjøtt-betennelser som angriper kjevebenet. Du kan da få en hund med løse tenner som faller ut eller som må trekkes hos veterinær.

Valpen feller melketennene ca. 4 måneder gammel. Følg med slik at ikke melketennene blir sittende igjen når de nye kommer.

Hundens klør må klippes jevnlig. En lang klo er som et nebb. Den innerste tykke delen består av nerver og blodårer. Du må ikke klippe så langt inn. Hold labben opp mot lyset og studer en klo. Du vil da kunne se hvor feltet av nerver og blodårer slutter. Det er den tynne delen utenfor dette feltet som skal klippes bort. Klipp heller to små klipp enn ett stort.

Hvis du er uheldig å kommer for nær feltet der nerver og blodårer er vil det begynne å blø. Det vil også værer vondt for hunden. Prøv da å hold labben en stund i et glass med kaldt vann eller du kan kjøpe blodstillende pulver.


Kloklipp bør ikke gjøres når valpen er lekelysten og opplagt på gøy. Da blir det vanskelig å få valpen til å samarbeide. Vent til den har lekt fra seg og har roet seg ned. Prøv å la det bli en kosestund. Vær vennlig men bestemt.

Nyeste kommentarer

01.04 | 21:54

Helt nydelige❤️

09.09 | 21:52

Buster som er på bildet bor nå i Beisfjord så du kan sikkert få hilse på ...

09.09 | 18:54

Hei og takk for svaret. Vi måtte ta bort vår 12 år gamle king charles kavali...

09.09 | 15:53

Heisan. Alle valpene er mørke når de er født. Etter hvert blir de lysere...